dinsdag 10 oktober 2006

Praktisch natuurbeheer: Amfibieën en reptielen

Bij de KNNV is net een nieuw boek verschenen: Praktisch natuurbeheer: amfibieën en reptielen. De schrijver, Edo van Uchelen, is een goede kenner van deze diergroep en vanuit deze interesse en de ergernis over veel slecht uitgevoerd beheer heeft hij dit boekje geschreven.
Mede voor de bescherming van amfibieën en reptielen worden veel natuurontwikkelingsmaatregelen genomen zoals het plaggen van heide en het graven van poelen. In de praktijk echter blijkt dat deze ingrepen vaak juist ongunstig uitpakken. Ook bij het uitvoeren van andere reguliere beheersmaatregelen wordt te weinig rekening gehouden met aanwezige reptielen en amfibieën door te grootschalig en te netjes te werken en een ongunstige tijdsplanning.
Deze gids behandelt op overzichtelijke wijze de verschillende soorten en hun biotopen en beschrijft welke maatregelen van belang zijn voor padden, salamanders, kikkers, hagedissen en slangen. Het is een boek geworden voor de praktijk, voor beheerders en uitvoerders van groenonderhoud. Ook voor liefhebbers van natuurlijke tuinen bevat het boek veel informatie. Een aanrader!
Edo van Uchelen: Praktisch natuurbeheer: Amfibieën en reptielen, KNNV uitgeverij, ISBN10 90 5011 233 1

www.knnvuitgeverij.nl

Geen opmerkingen: